“Οι αμετανόητοι εγκληματίες δεν μπορούν να απολαμβάνουν προνόμια. Οι άδειες και τα βραχιολάκια είναι για όσους θέλουν να επανενταχθούν στην κοινωνία.”

Η δίκη της Χρυσής Αυγής άρχισε τον Απρίλιο του 2015 και συνεχίζεται αργά και βασανιστικά. Ταυτόχρονα μέλη της εγκληματικής συμμορίας που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθερα και προκαλούν. Έξω από τη φυλακή βρίσκεται συχνά και ο δολοφόνος του Παύλου Μπακογιάννη και άλλων δέκα ανθρώπων.

Η θέση μας είναι ότι οι αμετανόητοι εγκληματίες δεν μπορούν να απολαμβάνουν προνόμια. Οι άδειες και τα βραχιολάκια είναι για όσους θέλουν να επανενταχθούν στην κοινωνία. Στις αγροτικές φυλακές δεν πρέπει να προηγούνται οι αμετανόητοι δολοφόνοι, στερώντας θέσεις από φυλακισμένους που προσπαθούν να επανενταχθούν στην κοινωνία.

Η χώρα πρέπει να αποκτήσει φυλακές υψίστης ασφαλείας για όσους σκληρούς εγκληματίες παραμένουν αμετανόητοι. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, όταν ψηφιζόταν τον Απρίλιο του 2015 ο νόμος Παρασκευόπουλου στη Βουλή, είχε πει: «Δεν σας ενδιαφέρουν οι φτωχοδιάβολοι των φυλακών – σας ενδιαφέρουν οι πλούσιοι και οι διάσημοι, σε αυτούς παρέχετε υπηρεσία».