“Η χώρα έχει ανάγκη από υπουργούς μόνιμης απασχόλησης. Όχι υπουργούς troll, αλλά υπουργούς που έχουν εμπειρία κανονικής ζωής. Υπουργούς που έχουν σηκώσει ρολά. Υπουργούς που έχουν κολλήσει ένσημα. Υπουργούς που έχουν υπάρξει και έξω από τα κομματικά θερμοκήπια.”

Η μάχη των troll έβγαλε κυβέρνηση το 2015. Δεν συνέβη μόνο στην χώρα μας. Συνέβη και στις ΗΠΑ με τον Τραμπ, συνέβη και στο Ηνωμένο Βασίλειο με το Brexit. Κάποιοι υπουργοί νοσταλγώντας την χρυσή – γι’αυτούς – εποχή των troll του 2014 συνεχίζουν ακόμη και σήμερα το τρολάρισμα. Πότε ως εποχιακό σπορ, πότε ως μόνιμη απασχόληση. Αντί για να λύνουν υποθέσεις στον τομέα ευθύνης τους, λύνουν τους λογαριασμούς τους με τους αντιπάλους τους στο Twitter, στο Facebook, τώρα δειλά δειλά και στο Instagram. Τα σκάγια συχνά παίρνουν και όσους τολμούν να αρθρώσουν διαφορετικό λόγο από τον δικό τους.

Η χώρα όμως έχει ανάγκη από υπουργούς μόνιμης απασχόλησης. Όχι υπουργούς troll αλλά υπουργούς που έχουν εμπειρία κανονικής ζωής. Υπουργούς που έχουν σηκώσει ρολά. Υπουργούς που έχουν κολλήσει ένσημα. Υπουργούς που έχουν υπάρξει και έξω από τα κομματικά θερμοκήπια. Οι καφενειακού τύπου αντιπαραθέσεις, οι λεκτικές μαγκιές – χθες στις γκρίζες κομματικές αίθουσες και στα τηλεοπτικά παράθυρα και σήμερα στα social media – δεν είναι πολιτική, δεν δίνουν λύσεις και τροφοδοτούν τον λαϊκισμό και τελικά την συντήρηση.