“Η αναξιοκρατία και το φαύλο κομματικό σύστημα, και όχι μόνο οι οικονομικές δυσκολίες, είναι οι αιτίες που διώχνουν τους νέους μας στο εξωτερικό”

Ένας από τους λόγους που χρεοκόπησε η χώρα μας ήταν οι τοποθετήσεις κομματικών ημετέρων σε όλα τα κρίσιμα πόστα του κράτους. Στα νοσοκομεία έμπαιναν διοικητές αποτυχημένοι πολιτευτές και στους οργανισμούς αποτυχημένοι πρώην υπουργοί. Το μήνυμα ήταν σαφές. Έλα μαζί μας και δεν θα χάσεις. Θα είσαι υποψήφιος βουλευτής κι αν δεν βγεις, κάπου θα σε βολέψουμε.

Το μήνυμα όμως είναι σαφές και για την υπόλοιπη κοινωνία. Αν δεν είσαι κομματικός δεν θα έχεις ποτέ ευκαιρίες στη ζωή σου. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι κομματικοί στρατοί. Αυτό το κομματικό κράτος αναπαράγει «σε όλο του το μεγαλείο» και η τωρινή κυβέρνηση. Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι η αναξιοκρατία και το φαύλο κομματικό σύστημα, και όχι μόνο οι οικονομικές δυσκολίες, είναι οι αιτίες που διώχνουν τους νέους μας στο εξωτερικό.

Εμείς προτείνουμε όλες οι θέσεις ευθύνης στους οργανισμούς που ελέγχονται από το κράτος να προκηρύσσονται με ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Έτσι υπάρχει ελπίδα να επιλέγονται οι ικανοί, άνθρωποι που θα έχουν γνώση του αντικειμένου και όχι απλώς «τα δικά μας παιδιά».