«Η Ήπειρος, για να ενισχύσει την ανάπτυξή της, θέλει φτηνή ενέργεια. Ωστόσο, αν δεν υπάρξουν οι αναγκαίες κινήσεις και αποφάσεις, δεν θα δει φυσικό αέριο πριν το 2036!»

«Σοκαρισμένοι» δηλώνουν στην Ήπειρο οι τοπικές αρχές από τη μακρινή έως ανύπαρκτη προοπτική του να έλθει το φυσικό αέριο στην Ήπειρο. «Αν αρχικά ανησυχήσαμε, τώρα σοκαριστήκαμε», ήταν οι χαρακτηριστικές φράσεις του Δημάρχου Ιωαννιτών στη διάρκεια συζήτησης του δημοτικού συμβουλίου για την ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε.). «Συμπεραίνουμε ότι το φυσικό αέριο είναι όνειρο θερινής νυκτός», κατέληξε ο κ. Μπέγκας και έκανε έκκληση σε όλους τους τοπικούς φορείς να δουν από κοινού το θέμα του φυσικού αερίου γιατί όπως είπε, «η Ήπειρος για να ενισχύσει την ανάπτυξη της, θέλει φτηνή ενέργεια». «Αν κάποιος άλλος φορέας, ξέρει κάτι άλλο, ας μας ενημερώσει γιατί θα μείνουμε ουραγοί», τόνισε.
Η τοπική κοινωνία της Ηπείρου δεν θέλει λοιπόν άλλα λόγια, θέλει πράξεις. Ο κ. Τσίπρας, πριν από ένα χρόνο, είχε ανακοινώσει από τα Ιωάννινα τη σύνδεση της Ηπείρου με το φυσικό αέριο μέχρι το 2023. Ωστόσο, αν δεν υπάρξουν οι αναγκαίες κινήσεις και αποφάσεις, η Ήπειρος δεν θα δει φυσικό αέριο πριν το 2036!