“Στο BBC οι προσλήψεις γίνονται αξιοκρατικά, με κριτήρια αγοράς και με βάση τις απαιτήσεις για τις θέσεις που πρέπει να καλυφθούν.”

Πρόσφατα ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ δήλωσε: «Οδηγούμαστε σε μία ΕΡΤ που οι συνδικαλιστές και η ομήγυρις δεν εργάζεται, αλλά διοικεί, οι γενικοί διευθυντές δεν έχουν απαραίτητα πτυχίο ΑΕΙ, αλλά «μπάρμπα στην Κορώνη», οι συνταξιούχοι διοικούν επιτροπές, ενώ οι υπεύθυνοι σημαντικών διευθύνσεων δεν γνωρίζουν αγγλικά».

Η Δημόσια Τηλεόραση διανύει σήμερα κάποιες από τις χειρότερες στιγμές της. Το πρότυπο πρέπει να είναι άλλο. Το ΒΒC λειτουργεί απολύτως ανεξάρτητα από οποιαδήποτε κυβερνητική παρέμβαση. Η εκτελεστική επιτροπή του BBC είναι αυτή που αποφασίζει για το πρόγραμμα και τις ειδήσεις. Οι προσλήψεις γίνονται αξιοκρατικά, με κριτήρια αγοράς και με βάση τις απαιτήσεις των θέσεων που πρέπει να καλυφθούν.

Το γαλλικό AFP είναι το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων. Από το 1957 το γαλλικό κοινοβούλιο κατοχύρωσε την απόλυτη ανεξαρτησία του Πρακτορείου από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Το 2007 ξεκίνησε μια παγκόσμια εκστρατεία για την προώθηση της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας. Αυτά λοιπόν τα Δημόσια ΜΜΕ θέλουμε και όχι τα ελεγχόμενα από τους υπουργούς.